Pinse i fri luft

Pinse i fri luft


# Profiltekster
Udgivet onsdag d. 3. maj 2017, kl. 08:30

Vinderplakat finder skønheden i det rustikke

”Hvor er det morsomt! De burde udstilles alle sammen!” Begejstringen lyste ud af Lis Kjær, da hun sad og åbnede kuverter og printede de forslag ud, som var sendt ind til konkurrencen om at designe årets pinseplakat. Lis Kjær er medlem af menighedsrådet i domsognet og ivrigt engageret i den store pinsegudstjeneste i Folkeparken, som kommunens folkekirker går sammen om at fejre.

Mere end 30 plakatforslag i flotte farver og med iøjnefaldende grafik blev bredt ud på bordet, nogle med barnets herligt naive streger, andre med kunstnerens præcise sans for motivet. Der var leget med teknikkerne, som spændte over foto, papirklip, tegning, fedtfarver, akvarel, tusch, linoleumstryk, digital design og computergrafik. Fantasien havde været i sving hos drengene og pigerne i 4.C på Sankt Josefs Skole, som havde tegnet glade engle på himmelstigen, og juniorkonfirmanderne fra Ågerup kirke havde leget med duen som pinsemotiv. Der var bidrag fra glade amatører, fra professionelle grafikere og fra medlemmer af de mange kunstnersammenslutninger i kommunen.

”Det er en stor glæde at se de mange interessante og bevægende forslag,” siger Lis Kjær og takker varmt alle bidragydere i plakatkonkurrencen. Og hun har truffet sit valg:

Vinderplakaten er designet af Hans Jørgen Bendixen fra Himmelev, som har ladet sig inspirere af temaet for årets pinsegudstjeneste: ”Gennem åbne døre.” Hans foto fra en nedslidt fabriksbygning med rustikke vægge og en rusten port, som sollyset spiller igennem, indbyder til at gå på opdagelse for at se, hvad der er på den anden side.

Hans Jørgen Bendixen præmieres med 2000 kr. og plakaten hænges op mange steder frem til pinse. ’Pinse i fri luft’ foregår mandag d. 5. juni kl. 10, hvor mennesker fra hele Roskilde kommune samles i amfiteatret i Folkeparken til en festlig udendørs gudstjeneste på tværs af generationerne.

Mogens Ohm Jensen
Sognepræst