Strik til de nyfødte

Strik til de nyfødte


# Nyt fra Jakobskirken
Udgivet af Mogens Ohm Jensen, mandag d. 8. april 2019, kl. 19:50

Der var ikke langt fra tanke til handling, da Dorthe Nielsen og Pia Dyhrberg Hansen fandt på at spørge sygehuset i Roskilde, hvad gavn deres strikkepinde kunne gøre. Sygehuspræst Katrine Louise Raun forhørte sig på fødegangen og neonatal-afdelingen og vendte tilbage med hurtigt svar: strik små tæpper, som de nyfødte kan svøbes ind i. På få måneder har de flittige hænder i Nørklecaféen fået strikket svøb i mange farver til babyerne.

I mandags var Katrine Raun så gæst i Nørklecaféen og fik overdraget den store stak tæpper. Dem kan medarbejderne på Sjællands Universitetshospital Roskilde nu give videre til nybagte forældre. Plus fine små huer – såkaldte djævlehuer – og dukker til de små. ”Det er en gave, der varmer – både konkret og i overført betydning,” takkede sygehuspræsten.

Også de familier, som oplever at miste det barn, som de har glædet sig til at få, kan få et tæppe at svøbe om den lille. Hver måned er sygehuspræsten i kontakt med forældre, som står med den store sorg, at deres barn ikke kan leve.

Nørklecaféen i Jakobskirken samler hver anden mandag eftermiddag en snes kvinder, som nyder deres håndarbejde og får en god snak med hinanden imens. Nogle strikker, nogle hækler, og andre har gang i broderiet eller symaskinen. Til glæde ikke blot for dem selv, men også for dem, der kommer til at bruge det fine håndarbejde.

Foto: Dorthe Nielsen og Bodil Ravnbak var glade for at overdrage nørklerierne til sygehuspræst Katrine Louise Raun.