Nyt logo til Jakobskirken

Nyt logo til Jakobskirken


# Profiltekster
Udgivet af Asger Jensen, søndag d. 20. april 2014, kl. 16:00

I december 2013 udskrev menighedsrådet en konkurrence om at finde et nyt og tidssvarende logo  for Jakobskirken.

Siden 1974 har en stregtegning af kirkens arkitektur fungeret som logo for Jakobskirken. Siden 1999 suppleret af et lodret navnetræk i skrifttypen Klang.

Menighedsrådet ønskede et moderne logo, som kan afspejle både Jakobskirkens værdier og vores visioner.

Konkurrencen blev en overvældende succes. Vi fik 85 logoforslag fra 59 forskellige designere. Vi fik bidrag fra unge og ældre, fra professionelle designere, amatører og elever på designskolerne. Og spørgelysten var stor både til kirkens kontor og til undertegnede der som formand for medieudvalget gentagne gange måtte svare på spørgsmålet om ”Hvad forestiller jeres alterudsmykning egentlig?”

Dommerkomiteen var Jakobskirkens medieudvalg samt menighedsrådets formand. Og vi var på en hård opgave med at gennemgå de mange gode og kvalificerede forslag.

Der tegnede sig 4 markanter grupper af forslag:

  • Variationer over navnetrækket (som den nuværende lodrette)
  • Variationer over korset
  • Variationer over tro, håb og kærlighed (jf. Jakobskirkens vision)
  • Variationer over Jakobskirkens arkitektur

Vi var igennem flere runder med de mange forslag og det blev en lang aften, men da aftenen var gået var vi enige om at vi havde fundet det bedste logo for Jakobskirken – og et logo som har rigtig lang holdbarhed.

Menighedsrådet besluttede efterfølgende enstemmigt, at indføre det nye logo, så fra og med i dag, vil vi begynde at udskifte de gamle logoer med nye. Kobberkorset uden på bygningen og alterudsmykningen har vi dog ikke tænkt os at pille ved.

Det er grafikeren Mona Bonde fra Silkeborg, som har skabt vores nye logo.

Jeg vil gerne motivere hvorfor vi har valgt netop dette logo og ikke et af de mange andre forslag:

  • Mona Bonde har valgt det stærkeste kristne symbol, vi kender: Korset
  • Det er tegnet med en dobbelthed, der på den ene side viser den stramme geometriske form, de lige linjer
  • På den anden side det lidt slørede, det vi ikke kender, eller måske ikke erkender, men også mulighederne, visionerne, det vi ikke har haft tid (eller mod) til at sætte gang i endnu
  • Der skal i øvrigt ikke meget fantasi til at drage en parallel mellem Mona Bondes kors med den slørede ufærdige venstre side og Hein Heinsens alterudsmykning i kirkerummet, hvor den øverste og venstre side af korset kun er antydet med stiplede linjer. 

Et logo er en del af vores identitet. I medieudvalget og i menighedsrådet er vi overbevist om at vi alle sammen bliver rigtigt glade for vores nye logo.

(Fra præsentationen af Jakobskirkens nye logo ved jubilæumsfesten 20. april 2014)

 

Se kirkens andre logoer
Besøg Mona Bondes hjemmeside og se hendes øvrige arbejder