Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Nem indgang til kirken

Nem indgang til kirken


# Nyt fra Jakobskirken
Udgivelsesdato Udgivet af Mogens Ohm Jensen, mandag d. 14. oktober 2019, kl. 07:54
Nem indgang til kirken

Der er fokus på tilgængeligheden, når håndværkerne fra oktober til juni måned ombygger toiletterne og indgangspartiet og etablerer elevator i Jakobskirken. Det skal være nemt at komme ind og ud og finde rundt, også når man er kørestolsbruger.

Hver uge deltager mennesker med funktionsnedsættelser i gudstjenester, undervisning og kulturelle arrangementer i kirken. F.eks. bruger eleverne fra Lysholmskolen Jakobskirken som konfirmationskirke og kommer til koncerter i kirken. Nu bliver det enklere at bruge huset, så man kan være selvhjulpen uanset at man måske ikke kan bruge arme og ben i samme grad som andre.

Ombygningen koster 2,8 millioner kroner og sker i fem etaper, så den kun berører et sted i kirken ad gangen. Håndværkerne får arbejdsplads langs stien ved østfløjen. "Det bliver en æstetisk fin løsning, når det står færdigt," udtaler kirkeværge Jørgen Madsen. "Vi tænker meget i inklusion," tilføjer sognepræst Mogens Ohm Jensen. "Rummeligheden er vigtig. Vi ønsker at alle skal opleve, at der er plads til dem, både i vores fællesskaber og i vores bygninger."