Hvad gør jeg, når jeg ikke kan komme til gudstjeneste?

# Nyt fra Jakobskirken
Udgivet af Marianne Pedersen, søndag d. 15. marts 2020, kl. 08:31

Det er et afsavn for mange af os, at vi ikke kan komme til gudstjeneste i denne tid. Heldigvis findes der andre måder til at få næring til vores tro. Læs sognepræst Mariannes forslag her - og tilføj gerne dine egne under kommentarer.

Gå i radio- eller tv-kirken:
Mens alle landets kirker er lukkede, sender DR de kommende søndage radiogudstjeneste direkte fra Københavns Domkirke. Gudstjenesten sendes på P1 kl. 10. Du kan også opleve gudstjenesten i DR-kirken på DR2 søndag kl. 14.

Syng en salme:
Ved søndagsgudstjenesten midt i marts skulle vi have sunget Svein Ellingsens smukke salme "Vi rækker vore hænder frem":

"Vi løfter vore hænder op i bøn for verden.
Lad dem, som lider, finde værn mod kolde hjerters is og sne!

Lad vore hænders nøgne træ få blomst og blade!
Lad vore liv her bære frugt til lægedom for andres sår!

Vi venter, efter smertens vår, din nådes sommer.
Og sorg og glæde blir til vækst med frugt, vi ikke selv kan se."

Salmen har nr. 367 i Salmebogen, og du kan høre melodierne til alle salmerne på www.dendanskesalmebogonline.dk. Her kan du med fordel vælge indspilningen der hedder "piano, flerstemmigt". Orgelindspilningen yder ikke salmen retfærdighed på samme måde, som når Henrik spiller den på Jakobskirkens orgel.

Gå en tur i naturen
og glæd dig over Guds skaberværk. Det er beroligende at se, at træer og fugle lever deres vante liv, mens vi andre er i corona-undtagelsestilstand.

Læs i Bibelen
Læs f.eks. ordene i Johannesevangeliet, kapitel 14, hvor Jesus beskriver sig selv som vejen, sandheden og livet, og fortæller os at vores hjerter ikke skal forfærdes, men tro på ham. Eller læs Bibelens ord til trøst og håb i ny oversættelse her.

Bed en bøn
Jesus siger, at vores himmelske far ved hvad vi trænger til, før vi beder om det. Og hvor er det dejligt at det er sådan! Men bønnen er jo ikke kun en måde, hvorpå vi kan udtrykke vores ønsker og behov for Gud; bønnen er en måde at være sammen med Gud på og søge ind i Guds nærvær.
Vi kan gøre det på mange måder: ved at folde hænderne og bede fadervor, ved at tænde et lys og sidde i stilhed, eller når vi går en tur.
Her kan du finde nogle af den kristne traditions bønner.