Dato Søndag d. 21. august 2022, kl. 10:00
Mogens Ohm Jensen
Festgudstjeneste

"Tænk, at min arbejdsplads er 1000 år gammel!" Mogens er præst og ansat i Jakobskirken, som blev bygget i 1974. Det er en ung kirke, når man tænker på at Roskilde stift fylder 1000 år i år. I Ely-dokumentet fra 1022 nævnes første gang byen Roskilde og biskoppen Gerbrand. Det engelske håndskrift er udstillet på Roskilde museum i disse måneder, populært kaldes det 'Roskildes dåbsattest'.

Søndag d. 21. august markeres jubilæet i Jakobskirken og Mogens har lov at føle sig stolt over, at arbejdspladsens rødder rækker så langt tilbage i tiden. I vore dage bliver firmaer sjældent særlig gamle, for på arbejdsmarkedet går udviklingen stærkt, med konkurser, fusioner og ændret produktion.

Konfirmanderne fra Hedegårdenes Skole og Østervangsskolen er de nyeste skud på stammen, og de kommer og er med til fejringen sammen med deres familier.

Og corona? Der er håndsprit i indgangen, der luftes ud og gøres rent. Man kan sidde tæt på andre eller med afstand, som man helst vil det.