Begivenheden har allerede fundet sted.

Dato Søndag d. 27. november 2022, kl. 10:00
Mogens Ohm Jensen
Særlig Søndag - 1. søndag i advent - indvielse af kunstværket 'Stjernevinge'

Det er første søndag i advent - en dag fyldt med traditioner, hvor julepynten bliver fundet frem og det første lys i adventskransen tændes. I Jakobskirken er vi til traditioner og går også ind for at give traditionerne et 'twist', så vi ser det meningsfulde i dem i et nyt lys.

I gudstjenesten i dag kommer det til udtryk ved, at det er et lærerband fra Køge Musikskole, som sætter toner til fællessangen. Kun de klassiske melodier som 'Vær velkommen, Herrens år' spilles på orglet. Konfirmanderne gør med deres lys-indslag gudstjenesten festlig og kaster nyt lys over kendte temaer.

Kl. 11 indvies 'Stjernevinge', den nye dåbsudsmykning i kirken, som børnefamilier og unge i sydbyen løbende laver stjerner til. Roskilde-kunstnerne Helle Hove og Iben Brøndum har designet det interaktive kunstværk. Stjernerne afspejler hvordan alle mennesker hænger sammen i et netværk med Gud og med hinanden. Vi er formet over samme skabelon og dog forskellige, skabt i Guds billede og samtidig præget af det vi hver især lever vores liv ud fra. Læs om kunstværket her.

Efter indvielsen hygges der om bordene med lune æbleskiver, julekalender-sange m.m. Nørklecaféen stiller et bord op med hjemmestrikkede vanter, sokker, bluser og fine hæklede og syede ting, som kan købes til en god pris. Alle bidrag for æbleskiver og julebazar går ubeskåret til julehjælp til økonomisk trængte børnefamilier og dårligt stillede ældre i bydelen. MobilePay 46 247 Jakobskirkens Sociale Arbejde.

Hvis du har lyst til at læse ved gudstjenesten eller bage kage til kaffen bagefter, så kontakt Marietta på tlf. 51964546 eller empeas@gmail.com.