Begivenheden har allerede fundet sted.

Dato Søndag d. 6. november 2022, kl. 10:00
Marianne Pedersen, Randi Rye og Mogens Ohm Jensen
Allehelgensgudstjeneste

Allehelgen åbner sig for os som et smukt rum for minderne. Vores liv forandres uvægerligt, når vi mister nogen tæt på os. Det er mærkeligt, at døden er så grundlæggende et vilkår og samtidig er det så svært at leve med.
Ved Allehelgen bliver navnene læst op på de mennesker i sydbyen i Roskilde, som er døde i løbet af det sidste år. Mange kommer og tænder et lys ved lysalteret, nyder de kendte salmer og tænker deres tanker, mens de lader præstens eftertænksomme og trøstende ord synke ind.

Der er højt til loftet. Der er plads til de store følelser. Der er blik for de lange linjer, når tidens og evighedens dimensioner krydser hinanden.
Og samtidig er det hjemligt, genkendeligt, trygt. Musikken fra orglet og klaveret får fællessangen til at løfte sig, med både velkendte og nye melodier, som lokker stemmebåndene til at synge med.
Gudstjeneste i øjenhøjde - sådan er en søndag i Jakobskirken.

Og corona? Der er håndsprit i indgangen, der luftes ud og gøres rent. Man kan sidde tæt på andre eller med afstand, som man helst vil det.