Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Filmaften: Kilden i Provence

OKT
06

Filmaften: Kilden i Provence


Dato Fredag d. 6. oktober 2023, kl. 19:00
Sted Jakobskirken, Astersvej 11, 4000 Roskilde
Pris
Gratis
Filmaften: Kilden i Provence

Her oplever du en stærk film sammen med andre og får en snak om den. Henrik Steen Christensen indleder filmen og samtalen om den bagefter.

Kilden i Provence (originaltitel Jean de Florette) er en fransk, historisk dramafilm fra 1986, instrueret af Claude Berri og med Yves Montand, Gérard Depardieu og Daniel Auteuil i hovedrollerne. Den er første del af en film i to dele. Anden del er Manon og kilden (originaltitel Manon des sources), der ligeledes er fra 1986. Begge film er baseret på romaner af Marcel Pagnol.

Filmen var den hidtil dyreste franske filmproduktion og har siden gjort meget for promoveringen af Provence som turistområde.

Filmen handler om pariseren Jean de Florette (Depardieu), der arver en gård i Provence og beslutter sig for at drive den. Det bliver en kamp med det nådesløse, sydfranske klima og den lokale storbonde Papet (Montand), der selv vil have gården og derfor med ufine midler forsøger at få byboen til at give op. Det lykkes ikke, og Papet må se til, at hans lille bedrag efterhånden får langt mere katastrofale konsekvenser, end han havde tænkt sig.

Gratis adgang. Ingen tilmelding. Tilladt for børn over 15 år. Kaffe og chokolade kr. 20. Øl, vin og sodavand kan købes.

Du kan tilmelde dig 'Nyhedsbrev for filmelskere' her og få besked om, hvilke film vi viser i Jakobskirken. 

Filmaftenerne i sæson 2023/2024 er fredag kl. 19 d. 6/10/2023, 17/11/2023, 2/2/2024 og 5/4/2024

Foto stillet til rådighed af Pathé Distribution