• Begivenheden har allerede fundet sted.
Søndag d. 28. juli 2019, kl. 10:00

Søndag formiddag i det smalle konfirmandlokale - og sangen lyder anderledes intens. Det giver glade miner hos alle: "Vi får noget foræret her!" bliver der sagt, "vi kan høre hinanden!" Organistens smidige hænder farer hen over klaverets hvide og sorte tangenter, mens der synges igennem.

Henover sommeren er kirkerummet lukket, mens håndværkerne installerer nyt varmeanlæg. Gudstjenesten fejres i konfirmandlokalerne, med indgang gennem carporten. Bagefter drikkes der kirkekaffe som sædvanlig, og nogle trækker ud i det fri og sætter sig i Drømmehaven med deres kaffe og får en god snak.

Kirkeværge Jørgen Madsen står for den hidtil dyreste ombygningsopgave i Jakobskirken, etablering af nyt varme- og ventilationsanlæg. Prisen er på 2,8 millioner kroner. Det hidtidige anlæg fra 1974 er nedslidt og kan ikke længere repareres. Brugerne af kirken glæder sig til at få det lunere om vinteren og mere køligt om sommeren. Det nye varmeanlæg vil også minimere oplevelsen af træk, som særlig har generet de mange brugere af Seniorklubben, der samler 80-100 mennesker hver tirsdag i sæsonen.

Ombygningen forventes at være afsluttet til 1. september.

Mogens Ohm Jensen
Astersvej 11, 4000 Roskilde, Danmark