Advarselsmeddelelse
Begivenheden har allerede fundet sted.

Gudstjeneste

SEP
22

Gudstjeneste


Søndag d. 22. september 2019, kl. 10:00
Astersvej 11, 4000 Roskilde
Mogens Ohm Jensen

Livet kalder på vores taknemmelighed. Hvor er der meget at være glad for! Og især det, som vi oplever ske, uden at vi selv har sørget for det. Når vi samles til gudstjeneste, bliver taknemmeligheden udtrykt i sange og bønner, som storslået hyldest til Gud og i nadverens stille overskud af nærvær.

Alligevel fristes vi tit til at skubbe taknemmeligheden i baggrunden og opføre os som forbrugere, der har ret til at kræve og brokke os. Som om livet og de muligheder, vi får, er en vare, som vi handler os til og betaler for med vores egne midler - og derfor må bestemme over, kritisere eller ligefrem kassere.

Når vi bærer os sådan ad, viser vi et ucharmerende billede af os selv. Taknemmeligheden kalder på glæden, som kan deles med andre. Forbrugermentaliteten kalder på retfærdigheden i den negative udgave, hvor jeg kræver mit og ikke har blik for den større helhed. Hvis vi holder op med at påskønne, værdsætte og anerkende, så mister vi også noget af den taknemmelighed og glæde, som gør livet stort og gør andre dyrebare for os.

Jesus havde blik for livets overskud af generøsitet og praktiserede denne generøsitet, selv da det krævede hans liv. I kirken spejler vi os i hans historie og nyder godt af det overskud, det giver os.