Festgudstjeneste Pinsedag - Særlig Søndag

Søndag d. 31. maj 2020, kl. 10:00
Jakobskirken, Astersvej 11, 4000 Roskilde
Mogens Ohm Jensen

”I al sin glans nu stråler solen!” Det har forårets lys og håb i sig, når vi fejrer pinse. Vær med i fællesskabets fest i den genåbnede kirke!

Pinsen er festen for det der forbinder os. Historien om Helligåndens komme læses op på mange sprog. Mennesker med forskellig baggrund og livserfaringer kan være grebet af de samme værdier og visioner. Det, som disciplene oplevede den første pinsedag, da Ånden kom over dem og de ikke længere frygtede de andre, gentages hver gang tilliden bygger bro og det at vi er mennesker, som Gud elsker, opleves som et fælles vilkår.

Pinsedag vil de bløde toner fra Kaj Sattlers basun blande sig med det væld af toner, som organist Henrik Bjørnum kalder frem fra orgelpiberne. ”Vi får alle sammen en blæser på,” smiler sognepræst Mogens Ohm Jensen.
I den første pinse troede folk i Jerusalem faktisk, at apostlene var fulde. Det var ikke normalt, at man henvendte sig til nogen, som man ikke kendte på forhånd. Men apostlenes begejstring smittede, da de var blevet fyldt af Helligånden, og de fortalte om Jesus Kristus til alle, der ville lytte. Folk opdagede, at sprogforskelle ikke er nogen hindring, når man er tændt af en fælles glød.
Pinsedag læses der op fra Bibelen på luganda, amharisk og engelsk, udover på dansk. I Jakobskirken rummer menigheden mennesker fra mange lande, og pinse er festen for det, der forener.

Det bliver også første gang i tre måneder, at der fejres nadver. Sognepræst Mogens Ohm Jensen lægger ikke skjul på, at han har lidt premiere-nerver. ”For os er det vigtigt, at det sker hygiejnisk forsvarligt – og at det samtidig ikke virker sterilt i overført betydning. Nadver signalerer fællesskab, forsoning og fred, så plasthandsker og afstand er ikke sagen,” mener sognepræsten. Det er der fundet en fin løsning på, inden for sundhedsmyndighedernes og biskoppernes retningslinjer.

Pinse i fri luft i Folkeparken på 2. pinsedag kan ikke gennemføres i år, i stedet er der også gudstjeneste 2. pinsedag i Jakobskirken. Ånden blæser frit trods corona-tidens begrænsninger.