Begivenheden har allerede fundet sted.

Folkekirken genåbner festligt på Kristi himmelfartsdag

MAJ

Folkekirken genåbner festligt på Kristi himmelfartsdag

Torsdag d. 21. maj 2020, kl. 10:00
Jakobskirken, Astersvej 11, 4000 Roskilde
Marianne Pedersen og Mogens Ohm Jensen

Kristi himmelfartsdag bliver en fest, med gudstjeneste i fællesskab og ikke kun hver for sig! Folkekirken genåbner og der kan synges igennem til dejlig orgelmusik. Begge sognepræster er med og glæder sig til at møde menigheden igen.

I Jakobskirken følger vi sundhedsmyndighedernes anvisninger: der sprittes af og holdes afstand, og alt foregår forsvarligt. På stolesæderne vil der blive lagt sangark ud, så man kan se hvor man kan sætte sig - og naturligvis må man gerne sætte sig sammen, når man er fra samme husstand. Der er plads til 55 personer, når salen tages med som kirkerum. Ved den første gudstjeneste indgår der ikke nadver.

Hører du til en af risikogrupperne, så kan du deltage hjemmefra. Gudstjenesten livestreames på facebooksiden: Jakobskirken og via kirkens hjemmeside. Her er sangarket, som vi synger efter.

Kristi himmelfart er en af de mest populære helligdage. I hvert fald når vi går i skole og på arbejde. For der er stor chance for, at vi kan holde fri, ikke bare om torsdagen, men holde en hel lille ferie indtil det bliver mandag igen. Det er altid velkomment, især hvis det er lunt forårsvejr.

I kirkeårets sammenhæng fuldender Kristi himmelfart bevægelsen, som begyndte i Guds tanke om at sende sin Søn til jorden. I julen fejrer vi at Jesus kom til verden, i fasten den lange vandring mod Jerusalem, og i påsken hans lidelse og død som munder ud i opstandelsen. Kristi himmelfart sætter Jesus på plads der, hvor han ifølge trosbekendelsen hører hjemme: ved Guds højre hånd, i den himmelske dimension, hvorfra han overskuer alt og er tæt på hver eneste menneske.