Begivenheden har allerede fundet sted.

Kirkehøjskole

Kirkehøjskole

Lørdag d. 29. februar 2020, Kl. 09:15 til kl. 12:00
Konventhuset, Domkirkestræde 10
Michael Böss, Dr. Phil., historiker og forfatter

Michael Böss, Dr. Phil., historiker og forfatter:
Nationalitet er noget vi gør

Nationalitet har to sider: en formel og en mental. Den første handler om statsborgerskab og alt, hvad der følger med i form af rettigheder og pligter. Det er den, der bliver registreret i passet og den formular, man skal udfylde i flyet for at komme ind i mange lande uden for EU. Den anden side er den personlige og indre nationalitet. Den handler om følelser, forestillinger, adfærd og værdier. Dette foredrag handler om den mentale side. Om hvordan vi udtrykker vores nationalitet til hverdag og fest, men for det meste uden at vi tænker over det. Nationalitet er nemlig en bestemt måde at leve, tænke og føle på. Men den forandrer sig gradvist. Er vi måske på vej mod en opløsning af dansk nationalitet, eller oplever vi en styrkelse af den? Foredraget bygger på min bog Nationalitet, som udkom i serien Tænkepauser på Aarhus Universitetsforlag i i oktober 2019.