Dato Søndag d. 1. november 2020, Kl. 14:00 til kl. 15:00
Marianne Pedersen
Allehelgen mindegudstjeneste

Mindegudstjenesten på Alle helgens dag samler os, når vi har oplevet at miste. Vi tænder lys og tænker på vores kære. Vi synger sammen og bekræfter hinanden i, hvad der er godt. Vi bliver bevidste om, hvad vi savner, og om det vi har fået.

Der er to mindegudstjenester søndag d. 1. november i Jakobskirken. Kl. 10 ved sognepræst Mogens Ohm Jensen, hvor navnene nævnes på dem der i løbet af det sidste år er døde i sognet; gudstjenesten varer ca. en time. Kl. 14 ved sognepræst Marianne Pedersen, hvor mindegudstjenesten har et meditativt præg og varer ca. 40 min.

Det er trygt at deltage, der sprittes hænder og holdes afstand. Efter gudstjenesten er der mulighed for en uformel snak over en kop kaffe og the.

"Mange har oplevet, at der ikke var plads i kapellet eller kirken til at de kunne være med, da de mistede deres kollega, deres nære ven eller gode nabo. Corona sætter desværre mange begrænsninger for os. Til Alle helgen åbnes Jakobskirken for at mindes, for vi er alle berørte, når vi må undvære nogen som har været en del af vores liv," siger sognepræst Mogens Ohm Jensen. Der er ikke nødvendigt at tilmelde sig til de to mindegudstjenester.

Landsforeningen Spædbarnsdød har i samarbejde med sygehuspræst Katrine Louise Raun hvert år afholdt mindegudstjenester for familier, der har mistet børn. I år gennemføres ikke fysiske gudstjenester p.g.a. corona, i stedet markeres det digitalt. Find omtalen her.