Dato Søndag d. 24. januar 2021, kl. 10:00
Mogens Ohm Jensen
Fælles om gudstjenesten

Det er højtideligt og samtidig hjemligt at komme i kirke. Især i Jakobskirken, hvor der er højt til loftet og samtidig tæpper på gulvene. Sindet stemmes til det storslåede uden at miste jordforbindelsen. Det er jo til daglig i vores liv med hinanden, at vi har gavn af troen og håbet og kærligheden, og ikke blot i opstemte øjeblikke.

Denne sidste søndag efter Hellig Tre Konger møder vi begge perspektiver i historien om forklarelsen på bjerget, hvor Jesus for øjnene af sine nærmeste disciple omkranses af et himmelsk lys. De oplever ham i ligeværdig samtale med de store skikkelser fra Israels historie, Moses og Elias. De hører Gud erklære ham sin kærlighed og opbakning: "Se min søn!" Større kan det ikke blive - og samtidig er Jesus så jordnær, da han bagefter taler med sine venner om betydningen af det hele. Læs historien her.

Gudstjenesten vil vare en halv time og bliver uden fællessang, iflg. sundhedsmyndighedernes retningslinjer. Det skal være trygt at være i kirke! Der sprittes hænder i indgangen, man sidder med to meters afstand til andre og ventilationsanlægget sørger for luftudskiftningen. Man skal bære mundbind, når man går ind og ud, og kan tage det af, når man sidder ned.

Læs om den korte gudstjenesteform her.