Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Udforsk Lukasevangeliet i fællesskab

NOV
09

Udforsk Lukasevangeliet i fællesskab


Dato Tirsdag d. 9. november 2021, Kl. 19:00 til kl. 21:00
Sted Jakobskirken, Astersvej 11, 4000 Roskilde
Udforsk Lukasevangeliet i fællesskab

Har du lyst til at være med til at gå på opdagelse i en af Bibelens forunderlige fortællinger?

Så har du chancen i efteråret 2021, hvor vi mødes på udvalgte tirsdage og læser og lytter og taler sammen og i fællesskab åbner fortællingen om Jesus' og disciplenes liv. Hvorfor mon de gjorde, som de gjorde? Og hvad har fortællingerne med mit eget liv i dag at gøre?

Man er meget velkommen til at deltage selvom man kun kan være med en enkelt gang eller to - eller ikke har været med fra begyndelsen.

Fra den allerførste tid har Bibelens fortællinger været netop det - fortællinger som gik fra mund til mund, og hvis betydning man grundede over i fællesskab. Og der er noget særligt ved at læse Bibelen sammen med andre. Det var også tilbagemeldingen, da Bibelselskabet i forbindelse med den nye bibeloversættelse fra 2020 inviterede læsekredse, skoleklasser og andre til at læse med. Ikke alene kom der mange nyttige kommentarer til oversætterne; der tikkede også begejstrede mails ind om, hvor fint det havde været at læse Bibelen på den måde – sammen.

Vi læser Lukasevangeliets 24 kapitler (- er det ikke lidt sjovt, at der lige er 24 kapitler, ligesom der i december er 24 dage til jul, når det netop er Lukas, der fortæller "juleevangeliet" om Jesus' fødsel, som mange hører hvert år til jul?). Du bestemmer selv om du har lyst til at læse derhjemme på forhånd eller bare møde op og deltage. Vi prøver at åbne teksterne på nye måder ved at inddrage sjove videoer, sange og forskellige oversættelser og den viden og de erfaringer, som deltagerne har med sig.

Vi mødes tirsdag aften kl. 19-21 disse tirsdage: 7. 9., 21. 9., 12.10., 26. 10., 9. 11. og 23. 11. 

Kom med din nysgerrighed og dine fordomme. Kom som du er. Kom med din fantasi og dine minder. Kom unge og gamle. Kom med hjerne og hjerte, med tro og tvivl. Kom med det du ved og det, du ikke ved. Kom med lyttende ører og talegaver. Kom med dine spørgsmål og kom med din nabo ... Bare kom!

Aftenerne arrangeres af Johannes Andreassen (højskolesangaften-medarrangør og tidl. kirketjener) og Marianne Pedersen (sognepræst). Vi læser fra den nye bibeloversættelse Bibelen2020, og hvis du ikke har sådan en, kan du låne den. Vil du vide mere, så kontakt Marianne på tlf. 50561135.