Begivenheden har allerede fundet sted.

Dato Fredag d. 15. oktober 2021, Kl. 19:00 til kl. 22:00
Filmudvalget
Gratis adgang
Filmaften: De forbandede år

Hvem holder du med og hvordan kan din familie og din virksomhed klare sig? De etiske dilemmaer meldte sig hurtigt efter d. 9. april 1940. I samarbejdspolitikkens år under den tyske besættelse af Danmark fik mange vendt deres verdensbillede på hovedet.

Filmen 'De forbandede år' fortæller om fabrikanten Karl Skov, som ejer en elektronikfabrik og bor i en storslået villa nord for København sammen med sin kone og fem børn. For at undgå konkurs begynder han - mod sin overbevisning - at producere til tyskerne.

Det kontroversielle samarbejde går ikke upåagtet hen, og internt begynder familien at krakelere. Først da Karls søn fra første ægteskab, Michael, melder sig ind i Frikorps Danmark, siden da den anden søn, Aksel, søger i modsat retning hos kommunistpartiet, mens datteren Helene møder en tysk officer.

Anders Refn har både instrueret og skrevet manuskriptet, og skuespillerne Jesper Christensen og Bodil Jørgensen gør det til en storfilm i rollerne som ægteparret Skov. Filmen nuancerer vores billede af Danmark under 2. verdenskrig. Se den og vær klar til 2'eren, som har premiere til næste år.

Her oplever du en stærk film sammen med andre og får en snak om den. Henrik Steen Christensen indleder filmen og samtalen om den bagefter.

Ingen tilmelding. Gratis adgang. Tilladt for børn over 15 år. Kaffe og chokolade kr. 20. Øl, vin og sodavand kan købes.

Du kan tilmelde dig 'Nyhedsbrev for filmelskere' her og få besked om, hvilke film vi viser i Jakobskirken.

Fotos fra filmen: tak til Scanbox