Dato Fredag d. 4. februar 2022, Kl. 19:00 til kl. 21:30
Filmudvalget
Gratis adgang
Filmaften: Babel

'Babel' blev udnævnt til Årets Film og blev nomineret til ikke mindre end 7 Oscars, da den havde premiere i 2006. I Danmark vandt den både Robert- og Bodil-priser. Den amerikansk/mexicanske film instrueret af Alejandro G. Iñárritu har Brad Pitt og Cate Blanchett i to af hovedrollerne.

I 'Babel' sammenvæves fire historier, som alle har forbindelser til et riffelskud. Et amerikansk ægtepar i krise, en ensom japansk pige, marokkanske gedehyrder og en mexicansk barnepige oplever at komme i en ulykkelig situation, hvor en løsning virker umulig, når vi ikke kan gøre os forståelige for hinanden. Referencen til myten om Babelstårnet i 1. Mosebog er tydelig.

Filmen fortæller om at være menneske i en global verden, hvor alle menneskers skæbne og livshistorier hænger sammen, på tværs af kulturer. Hvor vi alle gerne vil støtte vores familie, som vi har stærke følelser for. Og hvor vi uundgåeligt kommer i klemme, når vi ikke forstår hinanden, selv om vi så gerne vil hjælpe og tror vi gør det rigtige.

I 'Babel' får temaer som skæbne, medmenneskelighed og social ulighed liv på filmlærredet. Filmen handler også om at rejse ud og komme hjem - og hvordan følelsen af at høre hjemme eller ikke høre til viser sig. Der er stor forskel på ens muligheder, alt efter om man vokser op i et priviligeret samfundslag eller må klare sig igennem fra dag til dag.

Her oplever du en stærk film sammen med andre og får en snak om den. Henrik Steen Christensen indleder filmen og samtalen om 'Babel' bagefter.

Ingen tilmelding. Gratis adgang. Kaffe og chokolade kr. 20. Øl, vin og sodavand kan købes.

Du kan tilmelde dig 'Nyhedsbrev for filmelskere' her og få besked om, hvilke film vi viser i Jakobskirken.

Fotos fra filmen: tak til Paramount