Hvordan foregår konfirmationen?

Hvordan foregår konfirmationen?

Hvordan foregår konfirmationen?

# Konfirmandinfo - arkiv

Hvordan foregår konfirmationen?

Til konfirmanderne og deres forældre/værge                                       Roskilde, den 6. marts 2013



Konfirmationen



Konfirmationen er en stor dag i ens liv. En rigtig festdag, for glæden hos konfirmanderne og deres familier deles af alle der kender dem. Der flages foran kirken, og folk kommer med hilsener og gaver.



Gudstjenesten lørdag d. 20. april 2013 kl. 10.30 forløber som vi kender det: med sang og musik, tak og bøn til Gud, læsning fra Bibelen og prædiken om Jesus Kristus. Dog fejres der ikke nadver.



Konfirmanderne medvirker aktivt under gudstjenesten og er med til at bestemme, hvad vi skal synge og hvad der skal foregå.



Det praktiske



De 19 konfirmander møder kl. 10.10 i østfløjen, hvor der tages gruppefoto.



Gudstjenesten begynder kl. 10.30. Her må der ikke fotograferes eller videofilmes.



Gudstjenesten slutter kl. 11.50, og så er der tid til at ønske til lykke og fotografere, inden familien tager af sted fra kirken klokken lidt over 12.



Alle er velkomne til at tage foto inde i kirken, før gudstjenesten begynder eller efter gudstjenesten er slut, men ikke under selve konfirmationen.



Under præludiet går præst og konfirmander ind sammen, og vi går også ud i procession.



Hver familie har sin række stole i kirken, reserveret med navneskilt. Her er plads til 8 personer (evt. kun 5 personer) udover konfirmanden. Konfirmanden sidder nærmest midtergangen. Hvilken rækkefølge konfirmanderne går ind i, og hvilken række den nærmeste familie sidder på, får konfirmanden at vide ved generalprøven onsdag d. 17. april kl. 8.00.



Den øvrige familie og andre gæster sidder på stolerækkerne i salen. Der er plads til 350 mennesker, når foldedøren er skubbet til side. Der er ingen begrænsning på, hvor mange gæster man må invitere med i kirke. Det tilrådes at komme i god tid.



Ved gudstjenesten samles penge ind til et godt formål, som konfirmanderne bestemmer.



Telegrammer og gaver kan lægges i poserne med navn på i sofahjørnet i indgangen. Der er opsyn med poserne under hele gudstjenesten.



Hvordan foregår selve konfirmationen?



­Præsten holder en tale til konfirmanderne, og trosbekendelsen siges i kor.



Konfirmanderne går op og stiller sig foran alteret. Præsten nævner konfirmandens fulde navn og spørger: "Vil du konfirmeres i den kristne tro?" Konfirmanden svarer: "Ja."



Konfirmanden knæler ned; præsten lægger hånden på hans/hen­des ­­hoved og siger konfirmations-velsignelsen:



"Den almægtige Gud, vor Herres Jesu Kristi Fader,



som i dåben har gjort dig til sit barn,



han styrke dig i troen og give dig håb,



han velsigne dig og bevare dig i sin kærlighed!"



Konfirmanden rejser sig; præsten læser det skriftsted fra Bibelen, som konfirmanden har været med til at vælge, og giver konfirmanden hånden.



Fadervor bedes i kor, når alle er blevet konfirmeret.



Det er skik, at konfirmandens nærmeste pårørende rejser sig, når hans/hendes navn nævnes.



Fotografering



Familien må gerne fotografere før og efter gudstjenesten.



Under gudstjenesten er fotografering og videooptagelse ikke tilladt – med mindre at familierne kan enes om at overlade det til én fotograf og én videomand m/k, som fotograferer under gudstjenesten og bagefter fordeler til dem, der ønsker fotos/DVD. Det aftales nærmere på konfirmandaftenen d. 6. marts.



Ligeledes kan det aftales, at samme fotograf tager gruppefoto i østfløjen før gudstjenesten.



Det er vigtigt at værne højtideligheden mod for meget uro. Det nærvær og den opmærksomhed, som der er på denne store dag i konfirmandens liv, skal ikke

ødelægges af postyr, hvis mange forskellige rejser sig og fotograferer undervejs i gudstjenesten.



Vores fokus er på glæden og alvoren omkring konfirmanderne og det liv, vi lever under Guds himmel, og det kan godt lade sig gøre at få fine billeder fra konfirmationen, blot vi aftaler på forhånd hvordan.



Børn i kirke



Børn er altid velkomne i Jakobskirken. Som regel deltager børnene opmærksomt og lever med i festen – afhængig af deres alder, selvfølgelig.



For at alle kan høre i kirken, må forældre til børn, der bliver meget urolige, tage det hensyn at tage børnene med ud, indtil de er faldet til ro igen.



I dagligstuen (sidedør i gangen bag salen og køkkenet) ligger farver, malebøger og legetøj til de mindste. Man er velkommen til at trække sig tilbage til dagligstuen med sine børn, hvis børnene har behov for det. Der står saftevand, som man er velkommen til at tage af.



Spørg bare!



Fortæl det venligst videre til jeres familie og gæster, hvad der bliver aftalt om pladserne, om fotografering og om børn i kirken.



Spørgsmål er I velkomne til at rette til mig. Er der særlige behov, så sig frem.



God fornøjelse med forberedelserne. På gensyn på festdagen!



Med venlig hilsen



Mogens Ohm Jensen



mob. 61 63 81 22


Du vil måske også kunne lide...

0
Feed