Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Indsamlinger

Jakobskirkens indsamlinger (kollekter) spiller på fire strenge: det globale, det lokale, hjertesager og akutte indsamlinger. Udbredelsen af evangeliet og praktisk næstekærlighed støttes økonomisk gennem dine og andres frivillige gaver. I kirkemiljøet motiverer vi til dette gennem medinddragelse og ved et højt informationsniveau om det som indsamlingen gavner. Gennem MobilePay, netbank og indsamlingsbøsser er det enkelt at støtte det gode formål.

 

1. Det globale perspektiv

Indsamlingen løber over et kvartal

Menighedsrådet har besluttet sig for tre indsamlingsprojekter, som støtter mennesker i den tredje verden: mission/kirkeopbygning/nødhjælp - og mennesker i Danmark: hjælp til udsatte.
En indsamling løber over tre måneder og involverer alle aldersgrupper i kirken. Der samles ind ved søndagsgudstjenesterne og gennem kreative idéer fra konfirmanderne, Seniorklubben, Nørklecaféen, gospelkoret m.fl.

I januar-marts 2021 er indsamlingsprojektet Kirkens Korshær, som driver varmestuen Kafé Klaus i Roskilde og støtter hjemløse og socialt udsatte mennesker. Læs mere her.

I april-juni 2021 er indsamlingsprojektet Folkekirkens Nødhjælp. Læs mere her.
Du kan melde dig som indsamler og gå en rute søndag d. 14. marts og på den måde støtte hjælpen til fattige mennesker i den tredje verden. Meld dig som indsamler her.

I juli-september 2021 er indsamlingsprojektet Danmission. Læs mere her.

 

2. Det lokale perspektiv

Jakobskirkens Sociale Arbejde (menighedsplejen)

Jakobskirkens Sociale Arbejde har sin egen indsamlingsbøsse i kirken og kan støttes hele året. Der kan indbetales gavebeløb på MobilePay og netbank. Læs mere her.

I oktober-december 2021 og ved Christmas Carols samles ind til julehjælp. Menighedsplejen uddeler gavekort til økonomisk trængte børnefamilier og dårligt stillede enlige ældre. I december 2020 blev der uddelt for ialt kr. 54.000 til 35 familier.

Læs mere om Jakobskirkens Sociale Arbejde her

 

3. Hjertesager

På udvalgte søn- og helligdage samles ind til bestemte kirkelige og humanitære organisationer.

  • Nytårsdag: Det Danske Bibelselskab (lovbefalet indsamling)
  • 2. søndag i marts: Folkekirkens Nødhjælp (sogneindsamlingen)
  • Konfirmationerne: Konfirmanderne bestemmer sammen med præsten, hvad der samles ind til
  • Juleaften, juledag, 2. juledag og julesøndag: SOS Børnebyerne

 

4. Akutte indsamlinger

Ved naturkatastrofer og andre pludseligt opståede formål. Menighedsrådets formand træffer på opfordring beslutning om, at der ved søndagens gudstjeneste kan samles ind til akutte formål i forbindelse med naturkatastrofer, flygtningesituationen o.lign.