Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Indsamlinger

Jakobskirkens indsamlinger (kollekter) spiller på fire strenge: det globale, det lokale, hjertesager og akutte indsamlinger. Udbredelsen af evangeliet og praktisk næstekærlighed støttes økonomisk gennem dine og andres frivillige gaver.
I kirkemiljøet motiverer vi til dette gennem medinddragelse og ved et højt informationsniveau om det som indsamlingen gavner. Gennem MobilePay, netbank og indsamlingsbøsser er det enkelt at støtte det gode formål.

I 2022 har Jakobskirken 4 indsamlinger (3 globale og 1 lokal), som hver løber over et kvartal.


DET GLOBALE PERSPEKTIV

Menighedsrådet har besluttet sig for 3 indsamlingsprojekter, som støtter mennesker i den tredje verden: mission/kirkeopbygning/nødhjælp - og mennesker i Danmark: hjælp til udsatte.
En indsamling løber over tre måneder og involverer alle aldersgrupper i kirken. Der samles ind ved søndagsgudstjenesterne og gennem kreative idéer fra konfirmanderne, Seniorklubben, Nørklecaféen, gospelkoret m.fl.

Januar-marts 2022 er indsamlingsprojektet Folkekirkens Nødhjælp. Læs mere her.
Søndag d. 13. marts er der landsindsamling for Folkekirkens Nødhjælp: Du kan melde dig som indsamler og gå en rute søndag d. 13. marts og på den måde være med til at samle ind til de fattige mennesker i den tredje verden, som er hårdest ramt af klimakrisen. Meld dig som indsamler her.

April-juni 2022 er indsamlingsprojektet Dansk Flygtningehjælps arbejde med hjælp til ukrainske flygtninge: Under indtryk af den forfærdelige krig i Ukraine har menigejudsrådet besluttet at det oprindeligt planlagte indsamlingsprojektet til unge kvinders uddannelse på Zanzibar, Tanzania, udsættes til 2023. I stedet støtter viu Dansk Flygtningehjælp og arbejdet med at hjælpe de ukrainske flygtninge. 

indsamlingsprojektet  Folkekirkens Mission i Roskilde.  Sogne i Roskilde samler, med udspring i et tværfagligt samarbejde mellem provstikomiteen og Danmission, sammen til unge kvinders uddannelse på Zanzibar, Tanzania.
Danmission grundlagde en syskole i 2005, hvor over 700 kvinder er blevet uddannet. Skolens mål er at give kvinderne bedre livsvilkår og mulighed for at klare sig selv, og skabe fred og venskaber mellem kristne og muslimer.
Befolkningssammensætningen på Zanzibar består af 97 % muslimer og 3 % kristne. I skolen går der 73 elever, som både er muslimer og kristne, og eleverne lærer om hinandens tro og kultur og vigtigheden af at samarbejde, for at nedbryde gensidige fordomme.

Juli-september 2022 er indsamlingsprojektet Kirkens Korshær, som driver varmestuen Kafé Klaus i Roskilde og støtter hjemløse og socialt udsatte mennesker. Læs mere her.
 

DET LOKALE PERSPEKTIV

Oktober-december 2022, og ved det årlige musikarrangement Christmas Carols, samles ind til julehjælp
. Menighedsplejen uddeler gavekort til økonomisk trængte børnefamilier og dårligt stillede enlige ældre.

Jakobskirkens Sociale Arbejde (menighedsplejen) har sin egen indsamlingsbøsse i kirken og kan støttes hele året. Der kan indbetales gavebeløb på MobilePay og netbank.   Læs mere om Jakobskirkens Sociale Arbejde her

 

HJERTESAGER

På udvalgte søn- og helligdage samles ind til bestemte kirkelige og humanitære organisationer.

  • Nytårsdag: Det Danske Bibelselskab (lovbefalet indsamling)
  • 2. søndag i marts: Folkekirkens Nødhjælp (sogneindsamlingen)
  • Konfirmationerne: Konfirmanderne bestemmer sammen med præsten, hvad der samles ind til
  • Lillejuleaften, juleaften, juledag, 2. juledag og julesøndag: SOS Børnebyerne

 

AKUTTE INDSAMLINGER

Ved naturkatastrofer og andre pludseligt opståede formål. Menighedsrådets formand træffer på opfordring beslutning om, at der ved søndagens gudstjeneste kan samles ind til akutte formål i forbindelse med naturkatastrofer, flygtningesituationen o.lign.