Kulturelle aktiviteter

Kulturen er høj og bred i Jakobskirken

I Jakobskirken kan du være med til en perlerække af kulturelle arrangementer:

• Foredrag
  • Samtalecafé-aftener
  • Koncerter
  • Sangaftener
  • Film
  • Ekskursioner
  • Pilgrimsvandringer
  • Cykelture
  • ... og meget andet

De forskellige koncerter, foredragsaftener og kulturelle arrangementer kan være planlagt af kulturudvalget, af organisten eller af kirkens præster. Der kan også være arrangementer, som er planlagt i samarbejde med andre sogne, provstiet eller andre, og i så fald foregår de måske andre steder i Roskilde. F.eks. har Kirkehøjskolen sit eget program, fire lørdage med aktuelle vinkler på et spændende tema.

Hvis du interesserer dig for kunsten i Jakobskirken, kan du se fotos og læse om Hein Heinsens monumentale alterudsmykning. Eller læs om det nyeste projekt: at etablere en interaktiv dåbsudsmykning på bagvæggen i kirken, hvor børn og voksne i forbindelse med dåb laver perleplader, som bliver et personligt bidrag i det store netværk. Et kunstprojekt udtænkt af Roskilde-kunsterne Helle Hove og Iben Brøndum.