Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Et fællesskab med mange ansigter

Vi er alle sammen med til at forme og præge det fællesskab, som vi er en del af. Netværket i bydelen, sydbyen i Roskilde, er vidt forgrenet, og det kan man også se på det vi samles om i Jakobskirken. Fra babyer til ældre, fra stilfærdige mennesker til livlige, nogle lyse i huden og andre mørke. Nogen elsker at være mange, der synger sammen, og andre har det godt med at være få, der er optaget af en fælles interesse.
Og navnlig skabes Jakobskirken af alle jer, som engagerer jer og gør en frivilig indsats. I er med til at sørge for, at konfirmanderne kommer på overnatningstur, at nyfødte på neonatalafdelingen får huer strikket i nørklecaféen, at Seniorklubben har et spændende program, og at vi kan hygge sammen om lækker mad og se en god film og diskutere den bagefter.
Jakobskirken er bare ikke det samme uden dig :-)

Denne side er for dig, som er frivillig eller er nysgerig på at blive det. Her kan du finde interviews med andre frivillige,  eksempler på hvor der er brug for dig, og blive guidet i hvordan vi tager imod frivillige og hvem du kan kontakte.
Er du lige flyttet hertil? Vi tager godt imod dig :-) Læs mere her.

Email: viskaber@jakobskirken.dk eller ring til kirkekontoret tel. 46366535.

 

Britta NielsenBritta Nielsen er farmakonom og har arbejdet på apotek i mange år
Britta er gå-vært om torsdagen, i roligt tempo så der er tid til at lytte til hinanden, mens vi suger årstidens indtryk i naturen til os. Læs interviewet: Et smil kan redde dagen.

 

Per Gaarde DvoracekPer Gaarde Dvoracek er kirkelig social entreprenør og støtter menighedsrådet i at formulere en sund frivilligpolitik og - strategi. Det handler bl.a. om dialog, om at tage godt imod og huske at sige tak, om opbakning så man aldrig står alene med en opgave, og om hvordan vi udvikler de gode idéer sammen.
Per Gaarde Dvoracek er sociolog og ansat i et toårigt udviklingsprojekt på halv tid

 

Citat fra frivilligstrategien: "Jakobskirkens fællesskab og rummelighed er naturligt præget af, at menighedens deltagelse er en bærende værdi i den måde vi er kirke på."
Citat fra friviligpolitikken: "Det er vigtigt for menighedsrådet, at du som frivillig ved, hvem du kan gå til med spørgsmål om frivillige opgaver, hvem du kan tale med hvis du ønsker at arbejde med nye aktiviteter, og hvad du kan forvente af de ansatte og menighedsrådet."

Ønskebrønden

Har du en god idé?

Så kom med den til Kulturudvalget. Sjove idéer, forslag til arrangementer, og dine vinkler på tro og livsholdning tager vi gerne imod.

Læs mere

Jakobskirken vil være...

  • et rummeligt fællesskab, hvor du er velkommen som den du er
  • et sted med rum til at finde fred og fordybelse og hjælp til at leve i tro, håb og kærlighed
  • en kirke i øjenhøjde og i samspil med mennesker og institutioner i lokalområdet
  • et sted, hvor din egen historie knyttes sammen med den store kærlighedshistorie om Gud og mennesker